Kolejny przepis to sposób na zużycie
resztek gotowanego mięsa kurczaka.
Kupiłam paczkę – 4 podudzia. Zagotowałam
bulion na zupę. Zazwyczaj z mięsa robiłam galaretkę, ale latem nie miała
powodzenia. Maiłam cukinię i resztę fety… tak powstała faszerowana cukinia.
Składniki
- 2 cukinie
- Pół kostki fety
- Mięso gotowane z kurczaka (lub inne)
- Sól i pieprz
- Olej do posmarowania formy
Przygotowanie:
Cukinie przekrajamy wzdłuż na połówki i
wydrążamy łyżeczką. Spody możemy lekko wyrównać na niedużym kawałku, żeby się
nie przewracały.
Wydrążone środki drobno kroimy i
podduszamy na odrobinie oleju.
Mięso rozdrabniamy i mieszamy z cukinią,
doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem napełniamy cukiniowe łódeczki i
posypujemy pokruszoną fetą.
Cukinie kładziemy na posmarowanym olejem
papierze do pieczenia na blaszce.
Pieczemy ok. pół godziny – ser powinien
zacząć brązowieć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz